Stracciatellamousse
 
 
Den här efterrätten fixade jag igår och det är verkligen vår favoritefterrätt. Jag brukar variera med vilken choklad jag använder, denna gång blev det Marabou Black. Den är superenkel, supersnabb och supergod och jag tror att det är just därför den blivit en sådan favorit. 
 
HÄR är orginalreceptet som jag använt till tre av efterrätterna. Men som ni kan se på färgen så är en annorlunda. En är nämligen mjölkfri då min syster äter just mjölkfritt.
 
Därför tänkte jag dela med mig av hur man gör en mjölkfri stracciatellamousse istället, eftersom det andra recpetet redan finns på Jennys Matblogg. Principen är dock samma, det är endast ingredienserna jag har bytt ut. 
 
 
Till 4 portioner behöver du: 
75 gram mörk choklad (finns massa sorter som funkar för mjölkproteinallergiker)
1 dl Sojagrädde
125 gram Oatly "På mackan"
0,5 dl florsocker
0,5 tsk vaniljsocker 
 
Sen är det bara att köra på som i det vanliga receptet.
 
Bjud på den här ikväll så lovar jag att ni blir favoriten!
Ha en fin lördag, kram
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like